• Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
 •  +389 2 3125001

Мист Енерџи

 • И домаќинствата ќе бираат

  Повеќе од 600 илјади домаќинства и над 60 илјади мали компании до 15 ноември треба да кажат од каде ќе купуваат струја. Со третата фаза од либерализацијата на пазарот на електрична енергија, што ќе почне од 1 јануари 2015 година, ќе бидат опфатени сите граѓани. 

  READ MORE
 • Либерализацијата започна

  Со либерализацијата на пазарот на електрична енергија, чија втора фаза неодамна започна, ќе се овозможи до 25% пониска цена за компаниите. Иако дел од компаниите тврдеа дека слободниот избор на доставувач ќе значи поголем трошок и повисока цена, лиценцираните снабдувачи се оптимисти.

  READ MORE
 • Нов веб сајт на МИСТ ЕНЕРЏИ

  Од месец септември 2014 година беше пуштен во употреба новиот веб сајт на МИСТ ЕНЕРЏИ. Со овој чекор сакаме на корисниците да им овозможиме навремени и точни информации поврзани со продажбата на електрична енергија, како и новости за работата на нашата компанија.

  READ MORE